jueves, 15 de octubre de 2009

Programa de los encuentros Pallars-Ribagorza de la Red por el Decrecimiento

En relación con los Encuentros Pallars-Ribagorza de la Red por el decrecimiento, de los que os informábamos hace unos días, hemos recibido el siguiente mensaje, que nos apresuramos a difundir, rogándoos, igualmente, que le deis la máxima difusión posible:

Com molts ja sabreu, el dissabte 17, obrim les TROBADES DE COOPERACIÓ LOCAL I DECREIXEMENT AL PALLARS-RIBAGORÇA, on es pretén posar sobre la taula PETITES ALTERNATIVES REALS AL CAPITALISME.

Els pròxims dies 17 i 18 d'octubre fem entre tots i totes els que ens vulguem involucrar, informar, o passejar unes trobades, sobre desenvolupament local i decreixement per afavorir l'encontre entre les persones del Pallars i La Ribagorça, per unir nos, saber qui som, quines lluites s'estan portant a terme aquí, quines oportunitats tenim de transformar petites realitats, per crear debat, per donar a conèixer noves propostes en tots els àmbits que desitgem que hi hagi un canvi, i sobretot per començar a enxarxar una idea que engloba múltiples temes però tots fermament relacionats; per que volem un espai mes humà per viure, mes amable, mes a prop de les necessitats reals.
Per als qui vulgueu parlar sobre decreixement, transport compartit, lluites socials, cooperatives d'habitatge i de consum, energies netes, terrenys en desús,intercanvi, etc. és l'ocasió de saber qui som, que pretenem ,conèixer-nos i començar a debatre.

La proposta es aquesta:

Comencem dissabte 17 d Octubre a les 10h. al XIRINGUITO de la Pobla de Segur (ctra. Aramunt)
 • 10,30 a 11h. Introducció al Decreixement i al perquè de les jornades.
 1. A partir de les 11h. Exposició de diferents activitats que han sorgit al Pallars:
 2. Plataforma contra l'Autopista elèctrica Monzon Isona.
 3. Vall Fosca Activa, amb Assumpta Codinachs, pagesa ecològica i ecologista.
 4. Projectes energètics. Oriol Bosch ens parlara de la problemàtica energètica al Pallars.
 5. Una experiència en comunitat: la realitat duna casa ocupada. "Forestal d'Escos"
 6. Cooperatives d' habitatge, terres en desús, Horts comunitaris...
 7. Cooperatives de consum i agroecologia.
 8. "Lo gargall Fer": la revista lliure informativa del Pallars: lo que va ser i lo que podria tornar a ser.
 9. Projecte Compartir cotxe.
 10. Associació centre social casa Xorret.
 11. Projecció "Campanas por la gripe A, per Teresa Forcades" una realitat amarga de quins ens governen
 • 14,30h. Dinar vegetaria per 3€..!!
 • 16h. Aprofitarem l' hora del cafè amb la conferencia de Francisco Ferrer, economista, membre del seminari Taifa,"La crisi com una oportunitat de canviar el sistema, perquè hem arribat fins aquí i perquè de la urgència del canvi".
 • 17,30. "Transition Towns" una realitat de pobles en decreixement i presentació del projecte del col.lectiu ecoactiu al Pallars.
 • 18,30. Es faran diversos grups de treball, depenent de les diferents necessitats de cadascú, per debatre i conèixer mes d' aprop el projecte. Difusió: Farem un mapa de contactes del Pallars i la Ribagorça. Web: La xarxa pel decreixement com a xarxa social alternativa.
 • 20,30h. Projecció del documental "Voces contra la globalizacion"
 • A continuació podem sopar al bar del local, fan uns bocates molt bons!

Temps per a tot... musica... parlar... concretar... lo que sigui!!!
A la nit, qui vulgui pot acampar a la fresca... al dia següent... hi ha mes!!!

A les 2h. es tanca el local.

Diumenge 18, jornada de profundització:

 • 11:00 La gent i grups que ho desitgin continuarem la tasca engegada el dissabte per la tarda. Serà una jornada per dedicar-nos a treballar aspectes concrets.
 • 14:00 Conclusió de les jornades.

*El programa està pensat per concloure els grups de treball amb un dia, el dissabte. El diumenge servirà per aprofundir el debat en aquells temes que hagin quedat a mitges, els grups que ho desitgin.

No hay comentarios: